ЕУ неће урадити ништа за демократију у Србији, одговара им Вучић

06. фебруар 2024.
ЕУ неће урадити ништа за демократију у Србији, одговара им Вучић

Потпредседник Нове Демократске странке Србије Предраг Марсенић изјавио је да Европска унија неће ништа урадити по питању демократије у Србији јер на власти имају Александра Вучића који је кооперативан према њиховим захтевима везаним за статус Косова и Метохије.

Марсенић је за телевизију Н1, пред инаугурациону седницу новог сазива Скупштине Србије, рекао да не треба полагати наде да ће Запад помоћи Србији у борби за демократски поредак.

“Они (ЕУ) ће чак сада убацити у Поглавље 35 практично признање сецесије, значи ту нема права, то је кршење нашег Устава. Никоме у ЕУ не смета очигледан недостатак демократије у Србији у последњих 12 година”, истакао је потредседник Новог ДСС-а.

Говорећи о данашњој седници, он каже да да ако опозиција не би прихватила мандате, „СНС не би имао никакав проблем да буде сам у парламенту”.

Према његовим речима, садашњи сазив Парламента ће трајати четири године, јер је власт “преузела велике обавезе према ЕУ које мора да испуни”.

Марсенић је истакао да је Нови ДСС прекјуче на Главном одбору донео одлуку да „било која врста сарадње са СНС, СПС и Заветницима на предстојећим локалним изборима неће бити могућа“.