Или ћемо бити права демократска држава или партијска прћија СНС

07. фебруар 2024.
Или ћемо бити права демократска држава или партијска прћија СНС

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да Србија може да буде или права демократска држава или партијска прћија СНС што је данас случај.

Он је у емисији Таковска 10 на Радиотелевизији Србије истакао да су јучерашња дешавања у Скупштини "логична последица недостојне власти која брутано гази Устав Србије”.

"Демократска држава треба да буде стварно демократска, да буде правна, да се избори не краду, да се поштује Устав и да се не признаје сецесија дела сопствене територије", рекао је Јовановић .

Он је госта емисије, високог функционера СНС Владимира Орлића, подсетио на изјаве председника државе Александра Вучића да КМ таблице сигурно остају да се користе на Косову и Метохији а да је сада Вучић прихватио сецесионистичке РКС таблице.

“Никада нисмо имали овакву бедну, издајничку власт. Нема више динара на КиМ, нема више таблица. Вучић пушта Куртија да направи државу. Сносићете кривично правну одговорност за то што радите”, истакао је лидер Новог ДСС-а.

Јовановић је казао да је Србија данас далеко од правне и демократске државе и да никада није имала недостојнију власт.

На питање о предстојећој резолуцији Европског парламента о изборима у Србији, он се успротивио страном мешању у политички живот земље, оценивши да “ниједан странац неће решавати наше проблеме”.