Ако покушају са прелетачима, следе улични протести

12. фебруар 2024.
Ако покушају са прелетачима, следе улични протести

Потпредседник Нове Демократске странке Србије Предраг Марсенић изјавио је да уколико СНС формира власт у Београду уз прелетаче, опозиција мора да позове грађане на уличне протесте.

Марсенић је, гостујући у Утиску недеље, истакао да је најбоље решење да се у Београду „понове изборе, али не под актуелним условима“. Као најважнији услов за излазак опозиције на поновљене изборе, потпредседник Новог ДСС-а навео је потпуно сређивање бирачког списка.

Коментаришући изјаву премијерке Ане Брнабић која је резолуцију Европског парламента о изборима у Србији упоредила са ултиматумом датом Србији 1914. године, Марсенић је рекао да је она „много пута рекла ствари које немају везе са реалношћу“.

„Прави ултиматум је француско-немачки споразум на који је ова Влада пристала… Они на ово гледају као на 1914. годину зато што је њима угрожена власт“, истакао је он.

Према Марсенићевим речима, резолуција Европског парламента је „доста поражавајућа за Србију”, али је додао да је “власт главни кривац за то“. „Они су ти који су крали изборе, али она (резолуција) је поражавајућа како због ситуације са нелегитимним изборима, тако и због ситуације у којој смо се нашли да се обраћамо странцима за помоћ“, изјавио је он.

Марсенић је закључио да проблем око избора и изборних неправилности треба да решавамо сами.