Извештај ODIHR коректан, али проблеме да решавамо сами

29. фебруар 2024.
Извештај ODIHR коректан, али проблеме да решавамо сами

Потпредседник Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) Предраг Марсенић оценио је да је данас објављени Коначни извештај канцеларије ОЕБС-а за демократске институције и људска права (ОДИХР) о изборима у Србији коректан и да је дипломатским језиком актуелној власти послата порука да избори нису били фер.

Он је казао гостујући на Радио-Телевизији Војводине да су чланови Новог ДСС-а очекивали такав извештај и да није било реално очекивати да ће ОДИХР било кога оптужити за изборну крађу.

„Овај извештај је очекиван, у питању је једно стручно тело и није било логично да они некога оптуже за изборну крађу, али се у свакој реченици провлачи то да је било нерегуларности и ;на дипломатски начин су саопштили да избори нису били одржани под фер условима“, рекао је Марсенић.

Коментаришући оцену премијерке Србије Ане Брнабић да је тим документом „стављена тачку на све лажи и бесмислице о крађи избора у Србији“, Марсенић је казао да то није тачно и да следи почетак новог процеса борбе за боље изборне услове.

Он је казао да је против међународне истраге изборних неправилности у Србији зато што „не треба део суверенитета дати ЕУ и проблем треба да решимо сами“.