Избори у Београду имају смисла само ако су фер и поштени

11. март 2024.
Избори у Београду имају смисла само ако су фер и поштени

О изборима, изборним условима и даљем деловању опозиције у Дневнику ТВ Нова говорио је Милош Јовановић, председник Новог ДСС-а.

Београду има смисла и представља корак у добром смеру искључиво ако владајућа већина схвати да избори морају бити поштени и заједно са представницима опозиције почне да ради на побољшању изборних услова –

Говорећи о предстојећим изборима у Београду Јовановић је нагласио да је на првом месту потребно спречити злоупотребу права на пребивалиште и обезбедити равноправну заступљеност у медијима.

„У супротном, избори губе смисао када год да се планира њихово одржавање“, казао је он.

Додао је да зато позивају владајућу структуру да се призове разуму и да, у сарадњи са опозицијом, истински започне процес темељног побољшања изборних услова.

„Ако до тога не дође, политичка криза ће се сасвим извесно продубити и наступиће турбулентна времена за која ће искључиву кривицу и одговорност сносити режим Александра Вучића“, оценио је Јовановић.

Упитан да ли би опозиција требало да има једног кандидата за градоначелника Београда и каква би то личност требало да буде каже да „су тема слободни избори, а питање коалиција и кандидати долази након тога“.

На питање да прокоментарше то да ће досадашња премијерка бити нова председница Скупштине Србије каже да Брнабић и њен политички ангажман од почетка сматра инструментом понижења Србије.