Предраг Марсенић: Прво минимум услова, па избори– ако нема услова, онда „улица“

13. март 2024.
Предраг Марсенић: Прво минимум услова, па избори– ако нема услова, онда „улица“

"Захтеви које смо потписали са ПроГласом и коалицијом "Србија против насиља" су минимум услова за побољшање избора које очекујемо, и ако до тога не дође, нећемо ићи на изборе. Пробали смо на све начине да се боримо, кроз институције, али постоји и "улица" која није никоме у интересу, али ако се то деси СНС ће бити одговорна", рекао је за Н1 Предраг Марсенић, потпредседник Новог ДСС-а.

„У консултацијама је преовладавао став да се на београдске изборе иде у две колоне, али то није коначан став. Видећемо, водићемо се тиме како лакше да дођемо до грађана, и шта је боље за грађане. Свакако ћемо се договорити јер имамо добру сарадњу са коалицијом ‘Србија против насиља’. Мислим да ћемо донети најбољу одлуку али под условом да се испуне одређени услови за изборе. Значи, прво услови, а онда избори. И ако се будемо изборили за тај минимум који смо тражили са ПроГлас-ом и Србијом против насиља, ту није крај приче. Морамо се изборити за смењивост власти и за то да избори буду демократски“, рекао је у емисији Дан уживо Предраг Марсенић, потпредседник Новог ДСС-а.

Коментаришући случај Мале Крсне, о чему је Н1 ексклузивно известио, Марсенић је рекао да мисли да СНС неће престати са таквим стварима и попустити, јер „они попуштају само када су под јако великим притиском“.

„Они су и прошли пут ухваћени у крађи и када су притиснути они су почели да краду још више. Када је Милош Станковић, наш потпредседник, ишао да промени место пребивалишта на Вождовцу у Београду, а пошто се преселио, човеку који је стајао испред њега у реду у полицијској станици , и који је хтео такође да промени пребивалиште шалтерски службеник је рекао – друже не могу да те пријавим, на 38 квадрата има вас 45. У кући од 38 квадрата је већ пријављено 45 људи. Они сада иду по Гроцкој, тако сам чуо, и пописују куће у којима нико не станује да би ту пријавили људе.“, испричао је Марсенић.

Он је истакао и да се Нови ДСС све време борио и бори кроз институције, али да у случају да не дође до испуњења минимума изборних услова само преостаје „улица“.

„Улица никоме не одговара, али је СНС одговорна за то када се буде десило. Ако имају имало слуха и памети, знаће да је боље за Србију да имамо нормалне и фер изборе. Они су рекли изнпри су другог јуна, видећемо шта ће урадити. Ја се надам да ће бити памети у њиховим главама. Нису нам потребни немири или дестабилизација. Ако се излази на улицу, ми треба да поведемо народ, ми треба да им будемо пример“, закључио је Марсенић.