Алармантно стање у ГСП-у

20. март 2024.
Алармантно стање у ГСП-у

Градски одбор Новог ДСС-а у Београду упућује најдубље саучешће породици и пријатељима несрећно настрадале жене након што ју је ударио точак који се одвалио током вожње са аутобуса градског превоза линије 78.

Број незгода у којима су учествовала возила градског превоза се у последње две године забрињавајуће повећао, а овом стравичном догађају су претходиле ситуације када је возило на линији 45 након квара и отказивања кочница улетео у дечији парк у Земуну, ситуација када се аутобус преполовио на сред улици, док се грађани на линији 511 возе у потпуно неусловним возилама.

Како би се спречило да се понове неки од наведених примера и адекватно реаговало на алармантно стање, неопходно је да се у управљање јавним превозом поново уведе струка а не да се лошим политичким одлукама урушава, као до сада. Потребна су стратешка улагања у цео возни парк, вођење са визијом и посебан осврт на повећања положаја и услова возача како би нам свима овај превоз био сигурнији и бољи.

Апелујемо на градске власти да коначно озбиљно схвате управљање јавним превозом, који је највећи систем овог града. Због лошег управљања јавни превоз је пао на најниже гране.

Нови ДСС инфо

20.3.2024.