Блефирање власти- Предраг Марсенић

26. март 2024.
Блефирање власти- Предраг Марсенић

Народни посланици Биљана Ђорђевић з Зелено-евог фронта и Предраг Марсенић из Новог ДСС-а гостујући у "Међу нама" сагласили су се да је избор некадашње премијерка Ане Брнабић за председницу Скупштине Србије представља бојазан власти од тог како ће парламент изгледа са опозицијом која је "ојачала" у односу на претходни сазив.

Предраг Марсенић је рекао да је седница парламента којом је председавала Брабић показала како ће изгледати овај скупштински сазив, наводећи да се десило „нешто што се никада до сада није десило“.

„Опозициони посланик Мирослав Алексић је тражио реч, он је био у сали у том тренутку а наводно га систем није видео… Он се два пута пријављивао, међутим десило се да није могао да добије реч. А онда је госпођа Брнабић све време, док су људи из опозиције протестовали, говорила нешто што није имало никакве везе. Нико се није ту бунио због тга што није добио потпредседника Скупштине, нити било шта слично – јер нико од нас није то ни тражио“, каже Марсенић за ТВ Нова.

Јасно је да опозиција неће имати иста права као владајућа странка у парламенту, оцењује он и додаје да ће бити стање исто као док је Владимир Орлић био на челу скупштине али и „мало горе“.