Александар Вучић представља главну претњу безбедности и стабилности Србије

28. март 2024.
Александар Вучић представља главну претњу безбедности и стабилности Србије

Одлука Политичког комитета Парламентарне скупштине Савета Европе да препоручи пријем сецесионистичког Косова представља политичко и правно насиље Запада над Србијом.

Нажалост, отварање врата албанским сецесионистима у Савету Европе нови је показатељ и слома косовске политике актуелног режима. Никаква квази патриотска реторика не може да сакрије погубност прихватања Француско-немачког споразума који у тачки 4. предвиђа да се Србија неће противити чланству Косова у било којој међународној организацији. Уместо политике одлучне одбране државних и националних интереса на делу је одлучна одбрана рејтинга носиоца режима што води даљем урушавању Србије и гажењу достојанства њених грађана. Данас је постала непобитна чињеница да Александар Вучић и његов режим представљају главну претњу безбедности и стабилности Србије.

Уверени смо зато да је последњи тренутак за темељну промену унутрашње и спољне политике уз утврђивање нове државне политике у односу на Косово и Метохију. Због континуираног и драстичног кршења Резолуције 1244 СБ УН од стране Запада и албанских сецесиониста најбољи пут за Србију је проглашавање окупације Косова и Метохије. Тиме би показали да Србија никада неће одустати од борбе за Косову и Метохију и да су сви поступци настали на кршењу Устава Србије, Резолуције 1244 и међународног права за Србију ништави.