Вучић влада као Омар Бонго у Габону

04. април 2024.
Вучић влада као Омар Бонго у Габону

Члан председништва Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) Милош Станковић изјавио је да Српску напредну странку (СНС) не интересују демократске процедуре и слободни избори и да би, кад је тако, требало председника Србије Александра Вучића прогласити за доживотног председника, као што је био режим Омара Бонга у Габону.

Он је, гостујући на телевизији Нова С, казао да, ако опозиција не изађе на предстојеће изборе, то неће бити као бојкот из јуна 2020. године.

"Избора неће бити ако се не испуне три услова, што је минимум минимума да би били иоле фер и поштени. Ако се услови не испуне, онда следе протести и борба на улици. Нови ДСС нема проблем да најактивније у томе учествује и да предводи уколико је то потребно", навео је Станковић, пренела је та странка.

Он је казао да власт и даље има времена, али оно истиче, да испуни и трећи услов и да, ако до тога дође, треба што пре кренути у сређивање бирачког списка и отварање Радио телевизијеу Србије (РТС) за опозицију.

"Све мање је времена. Ако би испунили и трећи услов да сви преостали избори буду у исто време, одмах мора да се конституише тело које ће радити на бирачком списку, али за сада нема назнака да је власт то спремна да уради", оценио је Станковић.

Он је закључио да ће опозиција укључити све грађане у протесте ако власт одлучи да не испуни захтеве и да онда избора неће бити 2. јуна.