Позивањем амбасадора у решавање унутрашњих проблема режим Александра Вучића још једном унизио Србију

11. април 2024.
Позивањем амбасадора у решавање унутрашњих проблема режим Александра Вучића још једном унизио Србију

Присуство западних амбасадора данашњем скупштинском колегијуму о изборним условима не само да потврђује исправност наше одлуке да на њега не одемо, већ на жалост и чињеницу да Србија политику не води самостално. Србији нису потребни тутори већ демократски избори и искрена борба за српске интересе.

Позивањем страних амбасадора, и то амбасадора земаља чије су спољне политике у директној супротности са виталним националним интересима српског народа и државе Србије, и њиховим уплитањем у наше, и само наше унутрашње проблеме, режим Александра Вучића још једном је унизио и осрамотио Србију.

За разлику од многих на политичкој сцени Нови ДСС је свој и не дугујемо ништа никоме сем својим бирачима и грађанима Србије. А њима дугујемо озбиљност и лидерство које смо им обећали.

Као озбиљни људи данима смо давали шансу дијалогу и предлагали иницијативе и измене у циљу превазилажења кризе у Србији. Али због исте те озбиљности смо дужни рећи да је дијалог о изборним условима за изборе који су већ расписани у најмању руку закаснио.

Једино истинито што смо икад чули из СНС је да држава није играчка. Али онда остаје питање зашто се власт игра са државом, њеним суверенитетом и изборним процесом.