Марсенић: Захтеви, па избори

20. април 2024.
Марсенић: Захтеви, па избори

Потпредседник Нове Демократске странке Србије Предраг Марсенић изјавио је да је његов став да опозиција не треба да прихвати излазак на изборе 2. јуна, већ да захтева испуњавање свих постављених услова и одлагање избора на јесен.

Он је гостујући на Н1 телевизији рекао да и даље постоји миграција фантомских бирача у Београд, Ниш и Нови Сад и да власт није испунила прве две тачке из разговора.

„Трећа тачка, то јест време одржавање избора, је била у функцији прве две тачке, да се остави довољно времена да се среди бирачки списак и да се избори каква таква равноправност у медијима.  До тога није дошло“, навео је Масенић.

Потпредседник Новог ДСС-а је казао да су прве две тачке само начелно прихваћене, али да не постоји добра воља власти да се било шта промени.

„Имате посла са неким ко вас је покрао па онда каже мајке ми нећу више. Ја им лично не верујем и на становишту да је много боље да се остави рок до јесени, да би се оствариле прве две тачке. Милош Јовановић дели тај став. Али, при одлуци о изборима, узећемо у обзир и став наших локалних одбора, коалиционих партнера из ПОКС, као и то шта одлучи остатак опозиције“, навео је Масенић.

Према његовим речима, Нови ДСС ће сутра ујутру имати седницу председништва странке где ће донети одлуку о изборима.

„Док не испуне сваку тачку коју смо тражили, а то је минум, нема избора. Изнећу тај став сутра на председништву Новог ДСС. Јесте обједињавање избора мала победа опозиције, али тренутак је да истрајемо у притиску и испунимо прве две тачке“, закључио је Марсенић.