Нема компромиса поводом фарсе од избора

21. април 2024.
Нема компромиса поводом фарсе од избора

Режим Александра Вучића неупитно представља, не само главну претњу за српске националне интересе већ и за сам  демократски поредак наше земље. Потпуно је јасно да са њима не може бити компромиса поводом предстојеће фарсе од избора заказане за 2. јун у Београду, тим пре што наведени режим није показао никакву спремност за стварање елементарних услова за колико-толико фер и поштене изборе. Сасвим супротно, и даље је наставио, и вероватно појачао, праксу миграције бирача у шта је цела Србија могла да се увери са случајем Мале Крсне.

Опозиција у Србији, иако је благовремено захтевала од власти разговоре о изборним условима, пристала је чак да о њима разговара и након расписивања избора што је само по себи незабележен случај. Данас, на 40 дана од одржавања фарсе од избора - и независно од чињенице да је аосолутно касно да се ишта промени на боље - сваки даљи разговор би представљао чисто понижење.

Једино што преостало време допушта јесте да свако донесе одлуку - да ли ће бранити демократију и слободу у Србији или ће се, свесно или не, сврстати уз режим Александра Вучића и његове страначке машинерије који директно угрожавају и слободу и демократију.

У Новој Демократској странци Србије смо уверени да српско друштво има снаге, енергије и воље да се ухвати у коштац и да се коначно реши једне овакве, аутократске, корумпиране, антинародне и антидржавне, и неретко, крајње примитивне власти.