Нема компромиса када се бране национални интереси и демократија

22. април 2024.
Нема компромиса када се бране национални интереси и демократија

Председник Новог ДСС-a Милош Јовановић рекао је данас на седници Скупштине да Вучић и његов режим представљају главну претњу демократији, слободним изборима и националним интересима, а то су ствари око којих нема компромиса. Он је додао је да никада нико није тражио да Вучић не буде носилац листе и да је то "још једна лаж коју потура власт".

"Цео процес преговора сте обесмислили. Тражили смо преговоре 13. марта, али ништа нисте одговории, па 20. марта, али сте ви први састанак заказали за 1. април. Јасно сте показали да не желите ништа да урадите", рекао је Јовановић. Оценио је да је састанак 11. априла, када су били присутни поједини амбасадори, "нешто најгоре што су Вучић и Српска напредна сттранка могли да ураде".

"То је вероватно наплата онога што (Вучић) мора да испоручи, што је прихваћено Охридским споразумом и да се Србија неће противити уласку Косова у међународне институције", оценио је Јовановић.

Јовановићу је одговорио посланик СНС Миленко Јованов који га је назвао "француском пудлом" која "нама спочитава промену и потуриштво, неко ко се одрекао своје земље и узео туђи пасош. То је дегутантно", рекао је Јовановић. Рекао је да нико из међународне заједнице није користио аргумент који потеже Јовановић: "Нико, ни у Савету Европе, ни Дора Бакојани, нико није рекао прихватили сте то и то. Дакле, аргументи су вам потпуно нетачни", рекао је Јовановић.