Борба се наставља неизласком на ту фарсу

23. април 2024.
Борба се наставља неизласком на ту фарсу

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да та странка неће изаћи на предстојеће београдске локалне и општинске изборе који ће бити одржани 2. јуна.

Он је гостујући на Инсајдер телевизији рекао да власт од 1. априла ништа није учинила да испуни прва два услова, среди бирачки списак и отвори јавни сервис РТС за опозицију, и да се радило само о куповини времена с њихове стране.

“Наша борба се наставља неизласком на ту фарсу од избора”, истакао је председник Новог ДСС-а.

Према његовим речима, опозиција је имала добру стратегију, по први пут су сви били јединствени и да се истрајало до јесени би, уз ширење тог фронта, могло да се дође до фер избора.

Председник Новог ДСС-а каже је дошло до "тужног" размимоилажења у коалицији Србија против насиља.

"Мене то чуди. Ми смо потписали сви заједно и са људима из Прогласа један документ 9. марта који врло јасно каже да без промене услова ми нећемо ово сматрати изборима и на њих не пристајемо. И ми држимо своју реч. Део Србије против насиља такође држи своју реч, део из неког разлога, је прихватио", каже Јовановић.

На констатацију да је нови назив дела Србије против насиља који излази на изборе "Бирам борбу", он каже да се борба наставља "јединим могућим начином" а то је, тврди, неизласком "на ту фарсу".

"Ја сам се насмејао кад сам видео то "Бирамо борбу“. Баш ме занима шта ће рећи  2. јуна у Београду када се исто појаве сви ти неки гласачи који ту суштински не живе,", закључио је Милош Јовановић.