Они ће да се боре за мандате, а ми за изборне услове

23. април 2024.
Они ће да се боре за мандате, а ми за изборне услове

Слободан Цвејић из странке “Србија центар“ и Милош Станковић из Новог ДСС-а, које не излазе на београдске изборе, кажу да је далеко од тога да су сада непријатељи са онима који су се одлучили да на изборе ипак изађу.

Станковић за Н1 истиче да два дела некадашње коалиције Србија против насиља имају различита политичка гледишта и процене тренутне политичке ситуације, али исти циљ.

„Али увек морамо да се вратимо на почетак и на оно што је основно. Да ли је било шта од онога о чему се преговарало до 1. априла, а опозиција упутила захтев средином марта, на дан 23. априла остварено? Није. У таквим околностима ми не можемо да пристанемо да учествујемо у нечему што се само фигуративно може назвати изборима и да дајемо легитимитет листи Српске напредне странке за све оно што они већ раде. И видели смо колико им је стало да се на такве изборе изађе, а очигледно је стало и неким западним амбасадама“, наводи Станковић.

Подсећа и да је опозиција тражила да се испита бирачки списак, који се закључује 18. маја, а да ни до данашњег дана није формирана комисија која тиме треба да се бави, а камоли да је почело преиспитивање тог бирачког списка.

„И онда ми кажемо боримо се. Ако је борба да ми треба да кажемо утакмица не траје 90 него 45 минута, улазимо у њу са 0-2, друга екипа има не 11 него 15 играча и само за њих важи ВАР система, не за нас. Извините, то је унапред, не осуђено на пропаст, то је једна неодговорна политика и ако мене питате, давања легитимитета да се настави са истим тим што су радили и до сада“, објашњава Станковић.