Хил и Вучић 2. јуна заказали крађу, ко изађе на изборе је њихов саучесник

26. април 2024.
Хил и Вучић 2. јуна заказали крађу, ко изађе на изборе је њихов саучесник

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да део опозиције који излази на изборе „прихвата да буде шишан као овца“, оценивши да тако постају „саучесници у крађи Вучићевих и Хилових избора“.

„Опозиција која излази на изборе уопште нема намеру да победи. Људи јел се ви играте, шалите. Борићу се да се смањи излазност“, рекао је Јовановић за део коалиције Србија против насиља који излази на изборе, гостујући на Еuronews Србија телевизији.

Он је оценио да је на београдским изборима 2. јуна „заказана крађа“.

„Власт нема намеру да промени било шта за те изборе. У тако нечему не може да се учествује. Нема ту борбе, ако учествујете у нечему што је крађа ви сте саучесник у крађи“, навео је лидер Новог ДСС-а.

Он је додао да ниједан од три захтева опозиције није испуњен.

„Део опозиције прихвата да буде шишан као овца. Нико не може да вас претвори у крпу ако ви то не дозвољавате. И још траже од бирача да буду саучесници“, нагласио је Јовановић.

Он је закључио да не прихвата понижење.

На питање да ли локални одбори Новог ДСС излазе на изборе, лидер странке је казао да је оставио слободу одборима сами одлуче, али да је препорука да не излазе.

„Београд и локал нису исто, јер феномен Арене не постоји у мањим срединама. Ипак, ја лично нећу учествовати у кампањи и мој лик неће моћи да се користи на материјалима. Ко донесе одлуку да излази сносиће одговорност и заслуге за резултате које постигне ако изађе“, рекао је лидер Новог ДСС-а.