Влада континуитета је у континуитету издаје, лажи и манипулација

02. мaj 2024.
Влада континуитета је у континуитету издаје, лажи и манипулација

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је данас да када се наводи да ће наредна влада Србије бити "влада континуитета", то може бити само "континуитет издаје, лажи и манипулација", као и "брутално гажење" демократије и континуитет "моралног и културног срозавања" друштва и народа. Јовановић је у скупштини Србије, током расправе о новој влади Србије, рекао и да "никада није било да се од прелетача прави врлина".

Говорећи о прихватању "француско - немачког" плана за Косово, он је рекао да је "један човек на Светог Јована прошле године направио државни удар и згазио правни поредак узурпирајући надлежност која му није припадала".

Јовановић је рекао да је председник Србије Александар Вучић прихватањем "француско - немачког" плана "двоструко згазио Устав".

"Није његова надлежност да утврђује и води политику земље. Влада води политику а друго, ни влада ни нико жив док је Устав на снази, нико нема право да прихвати признаје, макар било имплицитно признаје Косова, а то је Вучић урадио прошле године", рекао је Јовановић.

Он је казао да су тим споразумом власти у Србији прихватиле елементе признања косовске независности, а да су "о томе лагали".

Говорећи о председнику Вучићу, Јовановић је рекао да "он зна шта ради, али да неће превеслати запад, него ће превеслати свој народ".

"Не може он да превари Запад, у шибицарењу је Запад мало озбиљнији играч. Може нас овде. Ваша косовска политика је доживела слом", рекао је Јовановић.

Он је казао да ће власт "пребацити Србију на запад" где, по његовој оцени она цивилизацијски не припада.

Одговарајући на тврдње Јовановића, мандатар за састав нове владе Милош Вучевић је рекао, поводом "франсуско - немачког" споразума који је прихваћен у Охриду, да нико ништа није потписао, а да је председник Вучић тада рекао да је то "за нас прихватљиво као полазна основа за даље разговоре".