Део опозиције напустио борбу за изборне услове

13. мaj 2024.
Део опозиције напустио борбу за изборне услове

Учешће једног дела опозиције на београдским изборима 2. јуна саучесништво је у крађи гласова и нека врста колаборације са режимом председника Александра Вучића јер неће бити елементарних услова да би избори били фер, изјавио је председник Новог ДСС-а Милош Јовановић. Шта то значи појаснио је у Дневнику ТВ Нова.

„Када сам говорио о колаборацији нисам мислио да неко од представника опозиције који ће изаћи на београдслке изборе има договор са Александром Вучићем. Ти назови избори, који су у ствари најава крађе у Београду су велика штета а тај део опозиције у сарадњи са Вучићем ствара привид да се нешто променило на боље. „Режим реагује само на притисак, али је део опозиције, који је одустао од борбе за демократију и слободу, нарушио и поломио наш заједнички фронт који смо имали“, сматра Јовановић.

Јовановић је навео да Нови ДСС, који бокотује београдске изборе, сматра да су они „само фарса после које ће опет бити нека напредњачка власт у граду, свакако нелигитимна“.

„Али учешћем у тој фарси се та нелегитимност маскира. Ми сматрамо да та нелегитмност треба да се покаже као оно што јесте – да се види усред бела дана и зато у тој фарси не треба учествовати“ – рекао је Јовановић.

Говорећи о неким усвојеним законским изменама везаним за изборне услове, он је навео да је део опозиције која учествује на београдским изборима „одлучио да верује на реч Вучићу и његовом режиму“.

„И до сад су постојали закони али их власт није поштовала. Зато смо данас у овој већ полудиктатури, а свакако у аутократском режиму“ – рекао је председник Новог ДСС-а у Дневнику ТВ Нова.