СНС трку на 100 метара креће са 30 метара предности, бесмислено у том учествовати

13. мaj 2024.
СНС трку на 100 метара креће са 30 метара предности, бесмислено у том учествовати

Члан Нове Демократске странке Србије Александар Поповић изјавио је да је „бесмислено трчати трке на 100 метата у којима један такмичар креће са 30 метара предности“, оценивши да ће такви бити предстојећи локални избори у Београду 2. јуна.

Поповић, који је био некадашњи државни репрезентативац у атлетици, рекао је на штанду Новог ДСС у центру Београда да се политички избори могу упоредити са трком атлетичара.

„Некада је неки атлетичар спремнији, неки мање спреман, неко покуша са допингом па га ухвате, али никада се не догађа у правим тркама, и такве трке нико не трчи, да један стартни блок буде померен 30 метара а да су сви остали на 100 метара од циља“, навео је Поповић.

Он је тако упоредио стартну позицију опозиције у односу на стартну позицију СНС-а пред предстојеће изборе.

„Такве трке се не трче, такве трке је бесмислено трчати. Зато ова изборна трка 2. јуна не може да се назове изборном трком“, додао је Поповић.

Он је подсетио да постоји много примедби да је на претходним градским изборима постојао изборни туризам и да су грађани из других делова Србије довођени у Београд да би ту злоупотребом закона о пребивалишту били пријављени и гласали.

„Апсолутно нико из владајуће коалиције није изашао и рекао не то није тачно, то се није десило“, закључио је Поповић.