Опозиција која излази недорасла и незрела

15. мaj 2024.
Опозиција која излази недорасла и незрела

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да је део опозиције који излази на изборе „недорастао и незрео“ и да је показао да није на висини задатка.

Он је гостујући на Н1 телевизији рекао да неће позивати грађане на бојкот, и да ће грађани у Београду сами одлучити да ли ће изаћи на изборе.

„Нека грађани сами одлуче. Напредњачка власт у Београду ће бити нелегитимна у сваком случају а од тога колика буде излазност биће више или мање нелегитимна. Грађани треба да покажу озбиљност“, додао је председник Новог ДСС-а.

Јовановић је рекао да се опозиција која је одлучила да излази на изборе сада жали Уставном суду зато што им се не дозвољава да крше закон који су сами донели у сарадњи са властима.

„Сада отворено кажу да су имали договор да ће моћи да се крши закон. Не мислим да неко од њих има договор са Вучићем, али су недорасли и незрели. Учествују у стварању привида да су се неки услови побољшали, а нису“, оценио је лидер Новог ДСС-а.

Према његовим речима, лично ће „имати потешкоће да поново седне за сто са представницима опозиције која излази на изборе“.

„Такође, и то што је Проглас одлучио да ћути до 3. јуна није претерано одговорно и храбро. Ово су фалш и лажни избори у режији Хила и Вучића. Опозиција није била на висини задатка“, истакао је Јовановић.