На грађанима је избор, да ли ће послушати глас Кристофера Хила или глас сопствене савести

30. мaj 2024.
На грађанима је избор, да ли ће послушати глас Кристофера Хила или глас сопствене савести

Члан Председништва Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) Милош Станковић оценио је данас да је на сваком грађанину да изабере да ли ће „послушати глас“ америчког амбасадора Кристофера Хила и у недељу, 2. јуна изаћи на изборе, или ће, како је рекао, послушати глас сопствене савести.

У обраћању новинарима у Кнез Михаиловој улици у Београду, Станковић је рекао да се локални избори заказани за недељу, „само формално могу назвати изборима“.

„Ово нису избори, ништа се није променило у односу на децембарске изборе осим можда нагоре. За нас борба није давање легитимитета Александру Вучићу и Српској напредној странци излазећи на ове изборе. За нас није борба саучесништво у нечему што евентуално може да доведе до пар мандата или до победе у једној или две општине јер се бримо за све општине у Србији а не само у Београду и не боримо се само за ове већ за све изборе који треба да уследе“, казао је функционер Новог ДСС.

Додао је да је на сваком да изабере да ли ће послушати „позив Александра Вучића или позив сопственог достојанства и недељу провести код куће или са својим породицама“.

„За нас из Новог ДСС избор је јасан, ми на ове изборе нећемо изаћи“, рекао је Станковић.