Вучић изгубио патриотски ореол, Српска се брани на Косову

18. јун 2024.
Вучић изгубио патриотски ореол, Српска се брани на Косову

Потпредседник Новог ДСС-а Предраг Марсенић истакао је да је Свесрпски сабор организован да би се председнику Републике Србије Александру Вучићу вратио патриотски ореол, који је он изгубио на Косову.


“Вучић сада покушава да тај ореол врати на Републици Српској, а Српска се брани на Косову. Пристао је на све. Странци траже да се укине 9. јануар као Дан Републике и, ето, укинуће се”, рекао је Марсенић, уз напомену да је његова странка позвана на Свесрпски сабор у Београду минулог викенда, али да се није одазвала управо из поменутих разлога. 

Гостујући на телевизији “Нова” он је демантовао тврдње амбасадора САД у Београду Кристофера Хила да је на изборима било све у реду. “Не, ови избори нису били у реду”, тврди Марсенић. Он је претходно рекао да СНС расписује изборе онда када њему одговара и да се служи свим средствима да би победио – “лажним бирачима, лажним листама, одузимањем гласова опозицији и додавањем гласова себи”.

“Болесно је имати невероватну потребу да се влада свуда”, рекао је Марсенић и навео да се на претходним локалним изборима десило управо оно што су у Новом ДСС-у очекивали. Он је нагласио да ниједног тренутка није партије и покрете који су изашли на изборе пре осам дана напао да су “лажна опозиција”, али да сматра да су они прекршили дату реч пошто су учествовали у изборном процесу упркос чињеници да се ништа није побољшало.

Да би се дошло до бољих услова и већег степена демократије, Марсенић је најавио коришћење разних метода политичке борбе. “Није све у протестима. Деловаћемо и интитуционално, па и у Народној Скупштини, с обзиром да смо парламентарна странка”, подсетио је он.


Високи функционер Новог ДСС-а истакао је да је сада време да и његова странка, али и остали опозициони политички субјекти раде на себи и обећао да ће његови саборци и он у наредном периоду јачати инфраструктуру.


“Ићи ћемо по терену. Настојаћемо да обиђемо што више села и градова”, најавио је Марсенић напоменувши да опозиција, за разлику од владајућег СНС-а нема медије. “СНС као ретко ко у Европи за сваке изборе има више слогана зато што им неограничени ресурси то омогућавају”, приметио је потпредседник Новог ДСС-а и народни посланик.


На питање шта мисли о новим лицима на политичком небу Србије – Сави Манојловићу и др Драгану Милићу – Марсенић је напоменуо да се они у странци нису претерано њима бавили, али да он лично има утисак да нам се понавља ситуација са Сашом Јанковићем, Белим Прелетачевићем и Сашом Радуловићем.

“Они су звезде падалице, а у политици опстају оне партије које имају идеологију”, закључио је Марсенић оцену да су промене захватиле ЕУ и наду да ће се ускоро слично десити и у Србији.