Фестивал Мирдита је мерна јединица наших неуспеха

21. јун 2024.
Фестивал Мирдита је мерна јединица наших неуспеха

Потпредседник Новог ДСС-а, проф. др Синиша Атлагић рекао је да не види у чему је спорни фестивал Мирдита, добар дан релевантан, када је у питању културни садржај.

"Оно што се промовише овим фестивалом директно поткопава Устав Републике Србије. Он је школски пример онога што се назива дифузном пропагандом- настојање неког да неполитичким средствима, у неполитичкој форми постигне одређене политичке циљеве", каже Атлагић и додаје да се дисонантним тоновима на ту тему само шири дефетизам у српском друштву. 

"Обичан грађанин који није за одржавање фестивала, само ће рећи- па, ми смо стварно губитници. Фестивал је одраз нашег неуспеха, његова мерна јединица", категоричан је Атлагић. 

Коментаришући изјаву потпредседника Владе Републике Србије Александра Вулина о фестивалу, у којој се наводи да он да је министар унутрашњих послова или директор БИА “нико од учесника не би прешао административну границу, Атлагић је напоменуо да је та изјава “дата у кондиционалу” и додао да је она “максимално индивидуализована”.

“Већина људи у Србији не одобрава овакав начин помирења кроз промоцију сецесије”, закључио је потпредседник Новог ДСС-а.