Нови ДСС ће учествовати на протестима против рударења литијума

25. јун 2024.
Нови ДСС ће учествовати на протестима против рударења литијума

Изјаве Александра Вучића којима најављује поновно покретање пројекта рударења литијума доказ је да режим не одустаје од штетног посла са Рио Тинтом упркос противљењу стручне јавности и грађана.

Иако је, пре нешто више од две године, након великих протеста грађана, тадашња премијерка Ана Брнабић одбацила могућност да се овај пројекат настави, очигледно је да су та обећања била лажна као што су лажни њихов патриотизам и брига за грађане Србије.

Александар Вучић се, зарад опстанка на власти, опет ставља на страну интереса западних сила које од Србије уз његову помоћ праве колонију, а рудник литијума очигледно је цена нове "изборне победе". Противуставним и противзаконитим понашањем он наноси несагледиву штету за интересе Србије како по питању територијалног интегритета и суверенитета државе, тако и по питању будућности животне средине и здравља сваког грађанина.

Нови ДСС учествоваће у акцијама и протестима против рударења литијума и позива све грађане да се укључе у ову борбу. Нови ДСС уједно упозорава све представнике режима да ће Србија, након промене власти, бити слободна држава и да ће сви који су брутално газили правни поредак и виталне националне интересе сносити политичку, историјску и кривично-правну одговорност.