Милош Станковић: Режим у служби Рио Тинта, а не државе и грађана

01. јул 2024.
Милош Станковић: Режим у служби Рио Тинта, а не државе и грађана

Велики протестни скуп у Лозници на ком је народ јасно поручио да не жели рударење литијума и претварање Србије у рударску јаму распламсао је режимску кампању промоције овог пројекта, иако су "ставили тачку" и званично одустали од њега пре две године.

Беспризорну кампању дискредитовања протеста, његових учесника и циљева предводе председница Народне скупштине и председник Републике, који су заборавили да треба да служе држави и грађанима, а не Рио Тинту. Покушају да промене изразито негативан став јавног мњења према рударењу литијума пун допринос дале су комерцијалне телевизије са националном фреквенцијом које уз подршку РЕМ константно крше закон и онемогућавају грађанима право на истинито информисање.

На њихову жалост, грађани су одлучни у намери да сачувају здраву животну и будућност једног од најлепших и најплоднијих крајева Србије. Нови ДСС наставиће у тој борби да их подржава уз обећање да ћемо изградити слободну државу у којој ће носилац суверености бити народ, а не страни амбасадори и међународне корпорације.