NADA za Beograd - koalicija DSS i POKS

NADA
10. Jun 2021.
NADA za Beograd - koalicija DSS i POKS

Gradski odbori Demokratske stranke Srbije (DSS) i Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) potpisali su danas u prisustvu svojih lidera dr Miloša Jovanovića i Žike Gojkovića, Sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima za Skupštinu grada Beograda, u koaliciji NADA za Beograd - Nacionalno demokratska alternativa.

- Našoj prestonici je potrebna istinska alternativa, koja se neće baviti politikanstvom, nego rešavati probleme građana. Beograd treba da bude nosilac nacionalnog preporoda Srbije i srpskog naroda, a danas je zagušen partitokratijom, korupcijom, i brojnim komunalnim, infrastrukturnim i ekološkim problemima koje sadašnja vlast ne želi ili nije u stanju da reši – poručio je predsednik GO DSS Marko Sarić.

Predsednik Gradskog odbora POKS, Božidar Pavlović je istakao da koalicija NADA za Beograd - Nacionalno demokratska alternativa ima program, ali i tim kvalitetnih ljudi koji će ga sprovesti.

- Tražimo promenu izbornog zakona, da gradonačelnike biraju građani, a ne političke stranke. Prioritet će nam biti zaštita životne sredine, smanjenje birokratije i zaustavljanje divljeg privatnog investitorskog urbanizma, kao i očuvanje urbanističkog identiteta Beograda. Izuzetno nam je važno povećanje budžeta za socijalna davanja, vrtić za svako dete, finansijska pomoć samohranim roditeljima, ali i rešavanje urgentnih problema vodosnabdevanja i kanalizacije - izjavio je Pavlović.