Predsedništvo

 • Naslovna
 • O nama
 • Struktura
 • Predsedništvo
 • MILOŠ JOVANOVIĆ- PREDSEDNIK NOVE DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE

  Na Univerzitetu Pariz 1 Panteon-Sorbona diplomirao je 1999. godine na Pravnom fakultetu, a 2000. godine na Odseku političkih nauka Sorbone. Na istom univerzitetu završio je magistarske studije iz međunarodnih odnosa 2001.Doktorsku disertaciju odbranio je u decembru 2010.

  Od 2001. do 2005. godine bio je zadužen za izvođenje vežbi iz Ustavnog prava i Komparativnih političkih sistema na Pravnom fakultetu Univerziteta Pariz 1 Panteon-Sorbona. Od 2006. do 2011. godine radio je na Institutu za međunarodnu politiku i privredu u Beogradu u zvanju istraživača-saradnika.

  Od jula 2007. godine obavljao je dužnost savetnika ministra za Kosovo i Metohiju Februara 2008. godine imenovan je za koordinatora pravnog tima Vlade Republike Srbije.

  U oktobru 2011. godine izabran je za asistenta, a u februaru 2014. godine izabran je za docenta na predmetima Uvod u pravo evropskih integracija i Međunarodni odnosi na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

  Govori engleski i francuski jezik, otac dvoje dece.

  DEJAN ŠULKIĆ - POTPREDSEDNIK NOVE DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE 

  Rođen je 1972. godine. Živi u Velikoj Plani.

  Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Kragujevcu. Po zanimanju je diplomirani pravnik.

  Na lokalnim izborima 2012. godine, po treći put uzastopno izabran je za predsednika opštine Velika Plana.

  Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik, kao poslanik pri poslaničkog grupi Demokratske stranke Srbije.

  Obavljao je funkciju predsednika Izvršnog odbora Demokratske stranke Srbije. Otac dvoje dece.

  PREDRAG MARSENIĆ - POTPREDSEDNIK NOVE DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE

  Rođen 1970. godine u Beogradu. Završio Matematičku gimnaziju i Mašinski fakultet u Beogradu gde je stekao zvanje diplomiranog inženjera mašinstva. Nakon završenog fakulteta radio je kao profesor matematike a zatim odlazi u Kanadu gde je u nekoliko kompanija radio na razvoju prototipova i izradi gotovih proizvoda u industriji precizne mehanike. Po povratku u zemlju zapošljava se u JKP GSP „Beograd”, polaže stručni ispit propisan za diplomiranog inženjera mašinstva i radi na poslovima rukovođenja infrastrukturnim projektima iz oblasti termotehnike, procesne i gasne tehnike. Autor je brojnih projekata iz oblasti termotehnike. Član je Inženjerske komore Srbije i Društva mašinskih i elektro inženjera i tehničara Srbije. Član Demokratske stranke Srbije postaje 2007. godine. Oženjen, otac dvoje dece.

  ZORAN SANDIĆ - POTPREDSEDNIK NOVE DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE

  Rođen 1970. godine u Kikindi. Srednju školu završio u Zrenjaninu. Po zanimanju inženjer poljoprivrede. Član Stranke od 2000. godine. Predsednik OO DSS Žitište u periodu od 2000. do 2012. godine. Od 2011. godine predsednik Okružnog odbora DSS Srednji Banat. U SO Žitište 4 godine obavljao funkciju zamenika predsednika opštine i 4 godine bio pomoćnik predsednika optine.

  Oženjen, otac dvoje dece.

  SINIŠA ATLAGIĆ - POTPREDSEDNIK NOVE DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE

  Rođen 1976. godine u Bihaću, Bosna i Hercegovina.

  Diplomirao 2000. godine na odseku za Komunikologiju i novinarstvo Fakulteta političkih nauka u Beogradu. Magistrirao 2007. godine na odseku Politička sociologija Fakulteta političkih nauka u Beogradu.  Odbranio doktorsku disertaciju na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 2010. godine. 

  Redovni profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu i direktor Centra za ruske studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

  Govori engleski i ruski jezik, otac dvoje dece.

  STEFAN SERATLIĆ - PREDSEDNIK OMLADINE

  Rođen 29.01.1993. u Beogradu. Završio osnovnu školu i gimnaziju „Sveti Sava“ u Beogradu gde je takođe i diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2017. godine. Po zanimanju je advokat. Član je Demokratske stranke Srbije od 2018. godine. U stranci je član OO DSS Vračar.

   

   MARKO SARIĆ - ČLAN PREDSEDNIŠTVA

  Rođen 30. jula 1976. u Beogradu. Završio OŠ Veselin Masleša na Voždovcu, Prvu beogradsku gimnaziju i diplomirao na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu na odseku za drumski transport.

  Radio u Republičkom geodetskom zavodu od 2009 do 2010, posle toga izabran za zamenika predsednika Skupštine opštine Voždovac i na toj funkciji bio do 2014. Za zamenika predsednika opštine Voždovac izabran u januaru 2014 god. 

  Od 2018. godine radi u privatnom sektoru.


  Oženjen, otac Alekse, Petra i Luke.

   

  DRAGAN MARKOVIĆ - ČLAN PREDSEDNIŠTVA

  Rođen 1984. u Beogradu. Diplomirao na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu na politikološkom smeru.


  Master studije „Ekonomska analiza i politika“ završio na Ekonomskom fakulteta Univerziteta u Beogradu. 


  Bio na više stranačkih funkcija i angažovan na različitim stranačkim projektima- Edukativni centar DSS, Fond Slobodan Jovanović i Ekonomski savet.
  Zaposlen u banci.

  ZDRAVKO VESELINOV - ŠEF KABINETA PREDSEDNIKA STRANKE

  Rođen u Kikindi 1992. godine gde je završio osnovnu i srednju školu. 


  Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu završava osnovne i master studije, gde stiče zvanje master politikolog. 


  Član stranke od 2012. godine, u periodu od 2017. godine do 2020. bio predsednik Omladine stranke. 
  Član Predsedništva stranke i potpredsednik IO od 2020. godine. 


  Radio u privatnom sektoru i Vaterpolo savezu Srbije. 
  Bavi se voćarstvom.

  ZLATA ĐERIĆ - ČLAN PREDSEDNIŠTVA

  Rođena 1958. u Somboru gde je završila osnovnu i srednju školu.

  Osnovne i postdiplomske studije završila na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu na odseku za Jugoslovensku i opštu književnost.

  Narodni poslanik u periodu od 2000- 2003 i u periodu od 2008. do 2016. godine. Od 2016- 2020. poslanik u Skupštini AP Vojvodina.

  2018. godine osnovala udruženje Tim za život, osnovano sa misijom da se bavi pitanjima opstanka našeg naroda na svojim prostorima.

  2019. godine izradila predlog zakona o demografskoj sigurnosti, a 2021. godine političku platformu Nacioalni opstanak.

  Od 2020. godine član Demokratske stranke Srbije.

  DRAGAN MARŠIĆANIN - ČLAN PREDSEDNIŠTVA

  Rođen 1950. godine u Beogradu gde je diplomirao na Ekonomskom fakultetu. 


  Jedan od osnivača stranke. U periodu od 1993. do 1996. godine bio je predsednik Skupštine opštine Vračar. 
  Predsednik Narodne Skupštine Srbije u periodu od januara do decembra 2001 godine. 


  Ministar privrede od marta do maja 2004. godine. Iste godine je bio i kandidat za predsednika Srbije, osvojio je 13,3% glasova. 


  U periodu od 2004. do 2009. bio je ambasador Srbije u Švajcarskoj. 


  Bio je vršilac dužnosti predsednika stranke nakon ostavke Sande Rašković Ivić.

  IVAN JAKOVLjEVIĆ - PREDSEDNIK IZVRŠNOG ODBORA

  Ivan (Vladan) Jakovljević, master Menadžer, rođen 02.11.1989. godine u Beogradu. Osnovnu, srednju školu, fakultet završio u Beogradu i po zanimanju Master menadžer.

  Dugi niz godina se bavio profesionalno fudbalom, a povremeno bio i reprezentativac Republike Srbije. Član Demokratske stranke Srbije od 2007. godine.

  Član Glavnog odbora stranke, potpredsednik Izvršnog odbora stranke i predsednik opštinskog odbora na opštini Zvezdara.

  PROF. DR MILOŠ STANKOVIĆ- ČLAN PREDSEDNIŠTVA  

  Prof. dr Miloš Stanković rođen je 1984. godine u Beogradu. Diplomirao, masterirao i doktorirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu
  Od 2007. godine radi na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, kao vanredni profesor na predmetima: Uporedna pravna tradicija, Retorika i Nomotehnika – pisanje pravnih akata, a ranije je izvodio nastavu iz Naslednog prava i Porodičnog prava. Autor je četiri naučne monografije, i preko trideset naučnih radova objavljenih u domaćim i međunarodnim časopisima.

  Organizator i predavač kurseva iz oblasti javnog nastupa. Od 2017. do 2020. godine bio je član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Republike Srbije, a od 2021. do 2023. godine bio je član Veća Agencije za sprečavanje korupcije Republike Srbije. Govori engleski i francuski jezik. Oženjen je i otac je jednog deteta.