Koalicija NADA se pojačala sa četiri patriotska udruženja građana

NADA
25. Avgust 2021.
Koalicija NADA se pojačala sa četiri patriotska udruženja građana

Koaliciji NADA koju čini POKS, DSS i 19 udruženja građana, pokreta i stranaka danas su pristupila još četiri udruženja: «Srpska narodna obnova» iz Beograda, «Voja Tankosić» iz Valjeva, «Goran Dačić- za rodna sela naše opštine» iz Malog Crnića i «Tradicija srpskog naroda» iz Šapca.

Na zajedničkom sastanku, predstavnici POKS i DSS su se zahvalili ovim patriotskim udruženjima na podršci i tom prilikom istakli da je pred nama vrlo težak period kada će se pojačati pritisci zapada na Srbiju da prizna lažnu državu Kosovo i da moramo biti jedinstveni i pokazati čvrstinu da prihvatamo samo silu zakona, ali ne i zakon sile.

Jedan od prioriteta naše koalicije je odbrana srpskih nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i svuda gde Srbi žive, na osnovu važećih i obavezujućih pravnih dokumenata unutrašnjeg i međunarodnog prava, Ustava Republike Srbije, Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i Dejtonskog sporazuma čiji je Republika Srbija garant i potpisnik.

Koalicija NADA poziva sve patriotske organizacije, stranke i udruženja koji dele naše vrednosti i uverenja da nam se pridruže i zajedno izađu na predstojeće parlamentarne izbore i imaju zajedničkog kandidata za predsednika Srbije.

Od javnih ličnosti koalicuju NADA su do sada podržali i akademik Matija Bećković, pesnik Blagoje Baković, komadant odbrane Košara, pukovnik Ljubinko Đurković i glumica Ana Sakić.

 

 

25.8.2021.