NADA odala počast generalu Veljku Radenoviću

NADA
29. Septembar 2021.
NADA odala počast generalu Veljku Radenoviću

Delegacija srpske koalicije NADA koju čini POKS, DSS i 23 udruženja građana posetila je danas Kruševac i odala poštu generalu policije Veljku Radenoviću, koji je preminuo na današnji dan pre devet godina.

"Srbija ne sme da zaboravi junake kakav je bio general Radenović, zahvaljujući kome je odbranjen srpski narod od terorističkih napada albanskih secesionista na Kosovu i Metohiji tokom 1998. i 1999. godine. Iako sahranjen bez državnih počasti, mi smo ovde da tu nepravdu ublažimo i da ne dozvolimo da padne u zaborav" - izjavio je kandidat za predsednika Republike Srbije i predsednik DSS, dr Miloš Jovanović.

"Država mora da menja odnos prema svojim junacima i da pokaže sadašnjim generacijama i onima koji dolaze da je odbrana otadžbine u trenucima najtežih vremena, sveta dužnost. Osim počasti, država mora ratnim veteranima da pomogne konretnim povlasticama" - izjavio je predsednik POKS, Žika Gojković.

U delegaciji srpske koalicije NADA, pored dvojice predsednika stranaka bio  je i komandant odbrane Košara, pukovnik u penziji, Ljubinko Đurković.

Đurković je podsetio da se general Radenović proslavio kao komandant specijalnih jedinica policije, oslobođenjem Orahovca jula 1998.godine,  kada su albanski teroristi držali Srbe orahovčane kao taoce.