Novac građana se daje na pokrivanje gubitaka umesto za rešavanje problema

DSS Novi Sad
20. Oktobar 2021.
Novac građana se daje na pokrivanje gubitaka umesto za rešavanje problema

Šef odborničke grupe DSS Bojan Radojević posebno je kritikovao dodeljivanje još novca javnim preduzećima. Kritike su se naročito odnosile na 300 miliona dinara za GSP, čime subvencije ovom preduzeću prelaze 1,1 milijardu dinara u ovoj godini. Radojević je ocenio da novac koji se daje za pokrivanje gubitaka nije dobro upotrebljen. 

"Taj novac koji se daje Spensu, a posebno GSP-u nije dobro upotrebljen i služi samo za premošćavanje problema i kako bi narod rekao 'baca se u bunar'. Smatramo da GSP predstavlja najveći problem u funkcionisanju Novog Sada, jer imamo saobraćajne gužve i građani se konstatno žale na rad javnog prevoza. Novi Sad ima gotovo pola miliona ljudi i potreban je potpuno drugi koncept rada GSP-a. Sa ovih više od milijardu dinara se moglo mnogo više uraditi. Novac je otišao za neke dugove ili nabavku goriva, a moralo se ući u promenu koncepta rada", naveo je Radojević.

On je dodao i da se ne slažu sa zaduživanjem od osam miliona evra za 10 električnih autobusa, ne samo zato što su protiv zaduživanja, jer Novi Sad bi u budžetu trebalo da ima toliko novca, nego što 10 ovih autobusa ne bi ništa rešilo. Prema njegovim rečima, taj novac treba uložiti u pokretanje šinskog prevoza, gradske železnice ili tramvaja, za šta planovi postoje od ranije.