Monstruozna izjava Dušana Popeskova, odbornika SNS-a u Kikindi

DSS Kikinda
29. Novembar 2021.
Monstruozna izjava Dušana Popeskova, odbornika SNS-a u Kikindi

Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije u Kikindi najoštrije osuđuje izjavu odbornika Srpske napredne stranke u Kikindi, Dušana Popeskova koji je povodom nemilih incidenata i sukoba građana na ulicama širom Srbije izjavio da će lično bagerom da pregazi ljude koji su protestovali povodom donošenja Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji. 

Smatramo da je apsolutno nedopustiva izjava Dušana Popeskova koji je zaposlen i u predškolskoj ustanovi i radi sa decom da fizički preti građanima na jedan monstruozan način. U situaciji podignutih tenzija i polarizovanog društva, ponašanje onih koji kreiraju atmosferu u društvu i koji su najodgovorniji za to, odnosno vlastodržaca, mora da doprinese stabilizaciji i društvenom jedinstvu kako u Kikindi, tako i u celoj Srbiji.

Sa tim u vezi OO DSS Kikinda zahteva od opštinskih i državnih organa, kao i od opštinskog rukovodstva Srpske napredne stranke u Kikindi da osudi ovakve izjave i da Dušan Popeskov najpre vrati mandat građanima. U suprotnom, takve stavove i namere nećemo shvatiti kao namere pojedinca, već čitave vladajuće većine.