Dr Miloš Jovanović: Dijagnoza bez terapije

DSS
30. Jun 2022.
Dr Miloš Jovanović: Dijagnoza bez terapije

Srpska koalicija NADA koju čine Novi DSS, POKS Vojislava Mihailovića i 25 udruženja građana, je u potpunosti saglasna sa analizom dugogodišnje neprincipijelne i na štetu Srbije pristrasne politike većine država Evropske unije prema rešavanju pitanja Kosova i Metohije, koju je izložio predsednik Republike.

Ono što je izostalo jeste sagledavanje uzroka koji su Srbiju postavili u podređeni položaj u odnosu na kosovske secesioniste i podložnu pritiscima EU.

Jednostavno, po uverenju Srpske koalicije NADA odgovornost je u dugogodišnjem vođenju pogrešne politike.

„Istu grešku već četrnaest godina prave sve vlasti od 2008. godine priznavanjem secesije Kosova od strane većine zemalja EU i SAD 2008. godine. Posle toga je verovanje u dobronamernost EU i SAD i verovanje u njihovu privrženost poštovanju međunarodnog prava nedopustiva naivnost, a politika kojoj je prioritet članstvo u EU greška sa posledicama o kojima je i predsednik Republike govorio posle sastanka sa Miroslavom Lajčakom, a na koje Novi DSS ukazuje godinama. Politika evrointegracija nije ništa drugo nego pristajanje na postupno ispunjavanje svih zahteva EU koji su suprotni našim interesima, uključujući i odricanje dela državne teritorije priznavanjem secesije Kosova“, izjavio je dr Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije i jedan od lidera Srpske koalicije NADA.

„Zato je u najboljem srpskom interesu da se izgradnja odnosa sa Evropskom unijom nastavi na potpuno novim osnovama bliske saradnje od obostrane koristi, bez članstva, jer bi se time otklonila ucenjivačka moć EU“, zaključio je Jovanović.