Mladenovo nema vodu za piće ni vrtić, ali ima mnogo dece

DSS Bačka Palanka
27. Jul 2022.
Mladenovo nema vodu za piće ni vrtić, ali ima mnogo dece

Mladenovo je lepo selo u Južnobačkom okrugu, u opštini Bačka Palanka. U njemu žive dobri i vredni, gostoprimvljivi ljudi. Za razliku od mnogih srpskih sela, Mladenovo se diči visokim natalitetom. Prepuno je mladih bračnih parova i dece. Milina ih je pogledati. Međutim, to i takvo Mladenovo, začudo – nema vrtić. Kada mladi roditelji odu na posao ili da obrađuju svoje oranice, pojavljuje se ogroman, skoro nerešiv problem, čuvanja dečice. Političari večito govore o tome da je selo izvor života, da nam je visoko u prioritetima razvoja i da se tamošnjim mladima moraju obezbediti uslovi za kvalitetan život kako se ne bi iseljavali u gradove.

No, kada dođe do realizacije obećanja političari se izgube, a probleme ostavljaju meštanima.

Zato pozivamo opštinsku vlast da što pre reši pitanje vrtića u Mladenovu. Ako su nam već puna usta sela i nataliteta, onda dajmo priliku, koju zaslužuju ljudima iz Mladenova, ranije Bukina, da rade i razvijaju se. Izgradnjom vrtića u ovom selu, bio bi rešen problem zaposlenih mladih roditelja, a takođe bi se otvorila nova radna mesta za stručno osoblje nužno u ovakvim ustanovama.

Nažalost, nepostojanje vrtića nije jedina muka s kojom se Mladenovljani rvu. Naime, postoji veliki problem sa vodom iz vodovoda, koja nije za piće, zbog čega su meštani primorani da kupuju vodu.

Nadalje, nerešeno je i pitanje fiskulturne sale, za čije otvaranje, po rečima meštana, krajnji rok beše jun 2021.

Od tog obećanja prošlo je godinu dana!

Naša poruka je da su mladi budućnost Mladenova, Bačke Palanke, kao i cele Srbije i zato treba da ih podržimo.

U nameri da se lično upozna sa situacijom na terenu, predsednik Opštinskog odbora Nove DSS, Goran Medan, posetio je Mladenovo na poziv njegovih žitelja.

On poziva medije, aktiviste na društvenim mrežama i sve ljude dobre volje da pomognu Mladenovljanima da svoje probleme reše.