Svi planovi biće usvojeni u Skupštini Beograda iako struka nije učestovala u izradi

21. Februar 2023.
Svi planovi biće usvojeni u Skupštini Beograda iako struka nije učestovala u izradi

Šef odborničke grupe NADA- Novi DSS- POKS, Marko Sarić izjavio je danas da će biti usvojeni svi građevinski planovi o Beogradu o kojima danas raspravlja gradska skupština, iako kako je on ocenio, struka nije učestvovala u njihovoj izradi.

"Radna tela i saveti na kojima insistiramo da učestvuju u radu Skupštine, još nisu počeli da rade, pa Savet za urbanizam koji je trebalo da tumači današnje planove nije održan i o svim planovima su odlučivali političari", rekao je Sarić na konferenciji za novinare u Skupštini Grada Beograda.

Kako je on kazao, "neverovatno" je da u plan izgradnje Beogradskog metroa nisu uključeni stručnjaci sa Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta.

"Politika je uzela primat nad strukom", istakao je on i dodao da je to "defekt" političkog sistema koji mora da se promeni.

Takođe je rekao da ima nelogičnosti i u raskidu ugovora sa preduzećem Kentkart za naplatu karata za gradski prevoz.

"Raskid ugovora nije sporan, ali jeste to što piše da će Kentkard firma nastaviti da obavlja poslove do onog trenutka kada Javno komunalno preduzeće (JKP) za naplatu karata ne bude izabralo novog partnera na javnoj nabavci", kazao je Sarić.

Kako je on objasnio, umesto da preduzeće Grada Beograda radi naplatu karata, to će raditi neka privatna firma.

"Neverovatna manipulacija i očekujem neko objašnjenje od gradonačelnika i funkcionera", kazao je Sarić.