Vučiću, ostavka i vanredni izbori, a ne Srbija sramote!

26. Maj 2023.
Vučiću, ostavka i vanredni izbori, a ne Srbija sramote!

Zajedničko saopštenje predsednika Nove Demokratske stranke Srbije, Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Srpske stranke Zavetnici i Srpskog pokreta Dveri

Vučiću, ostavka i vanredni izbori, a ne Srbija sramote!

I pored više poziva upućenih vladajućoj većini i Aleksandru Vučiću da odustanu od organizovanja skupa u Beogradu u situaciji pojačanih tenzija i sve većih podela u srpskom društvu, aktuelna vlast je istrajala u svojoj neprimerenoj i u biti sumanotoj ideji pokazivanja sopstvene „snage“.

Međutim, s obzirom na način na koji je ovaj skup organizovan, nedopustive pritiske, ucene i pretnje kojima je bio izložen ogroman broj ljudi, a naročito ljudi zaposleni u lokalnim samoupravama i javnom sektoru i činjenicu da je u organizaciji jednog stranačkog skupa upregnut celokupan državni aparat, današnji događaj jedino pokazuje u kojoj meri je jedna stranka zarobila državu i na kakav strašan način ponižava sopstvene građane. Utoliko skup koji je vlast nazvala „Srbija nade“ predstavlja zapravo „Srbiju sramote“!

Reakcija građana, njihov bes i gnev samo će se s pravom pojačati. U takvoj situaciji, jedini izlaz iz duboke političke krize u koju je zemlja ušla predstavlja ostavka Aleksandra Vučića i raspisivanje vanrednih, fer i demokratskih izbora na svim nivoima.

U suprotnom će se tenzije dodatno pojačavati sa mogućim pogubnim posledicama za koje će isključivu odgovornost snositi aktuelni režim i Aleksandar Vučić.

Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije

Vojislav Mihailović, predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije

Milica Đurđević Stamenkovski, predsednik Srpske stranke Zavetnici

Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri

Novi DSS info

26.5.2023.