Aleksandar Vučić je potvrdio svoje protivustavno i antidržavno delovanje

15. Septembar 2023.
Aleksandar Vučić je potvrdio svoje protivustavno i antidržavno delovanje

Jučerašnjim sastankom u Briselu još jednom je najbrutalnije potvređno protivustavno i antidržavno delovanje Aleksandra Vučića.

Naime, prihvatanjem evropsokog kompromisa – koji je, po rečima Visokog predstavnika Eu Žozepa Borelja, podrazumevao da se paralelno radi kako na formiranju Zajednice srpskih opština tako i na političkim aspektima normalizacije odnosno na „formalizaciji de facto priznanja secesije Kosova i Metohije” – Aleksandar Vučić je nedvosmisleno potvrdio dve stvari. Prvo, francusko-nemački predlog sporazuma je prihvaćen i na njegovoj primeni se radi. Drugo, navedeni sporazum predviđa implicitno priznanje secesije Kosova i Metohije.

I apsolutno je nevažno što je rad na primeni tog sporazuma za sada neuspešan. Tragična činjenica koja pokazuje krajnji slom kosovske politike Aleksandra Vučića je što je navedeni sporazum, koji je u potpunosti suprotan i Ustavu Republike Srbije i međunarodnom pravu, odnosno Rezoluciji 1244 SBUN, postao danas jedini okvir za rešavanje kosovkse krize.

U tom smislu se može samo zaključiti da kosovska politika Aleksandra Vučića nije toliko doživela slom koliko se zapravo pokazala kao strašna prevara srpskog naroda koja će, ako se ne osujeti, imati pogubne posledice po državu i građane.

I zato je danas jasno kao nikada pre da smena Aleksandra Vučića i režima koji je stvorio predstavlja prvi i neophodni korak u borbi za teritorijalnu celovitost države ali i borbi za vraćanje reda u zemlji, za vraćanje normalnosti i pristojnosti u srpsko društvo, za vraćanje dostojanstva srpskom narodu.