Ili ćemo biti prava demokratska država ili partijska prćija SNS

07. Februar 2024.
Ili ćemo biti prava demokratska država ili partijska prćija SNS

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da Srbija može da bude ili prava demokratska država ili partijska prćija SNS što je danas slučaj.

On je u emisiji Takovska 10 na Radioteleviziji Srbije istakao da su jučerašnja dešavanja u Skupštini "logična posledica nedostojne vlasti koja brutano gazi Ustav Srbije”.

"Demokratska država treba da bude stvarno demokratska, da bude pravna, da se izbori ne kradu, da se poštuje Ustav i da se ne priznaje secesija dela sopstvene teritorije", rekao je Jovanović .

On je gosta emisije, visokog funkcionera SNS Vladimira Orlića, podsetio na izjave predsednika države Aleksandra Vučića da KM tablice sigurno ostaju da se koriste na Kosovu i Metohiji a da je sada Vučić prihvatio secesionističke RKS tablice.

“Nikada nismo imali ovakvu bednu, izdajničku vlast. Nema više dinara na KiM, nema više tablica. Vučić pušta Kurtija da napravi državu. Snosićete krivično pravnu odgovornost za to što radite”, istakao je lider Novog DSS-a.

Jovanović je kazao da je Srbija danas daleko od pravne i demokratske države i da nikada nije imala nedostojniju vlast.

Na pitanje o predstojećoj rezoluciji Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji, on se usprotivio stranom mešanju u politički život zemlje, ocenivši da “nijedan stranac neće rešavati naše probleme”.