Režim politikom povlačenja pred secesionistima, piše optužnicu protiv sebe

15. Mart 2024.
Režim politikom povlačenja pred secesionistima, piše optužnicu protiv sebe

Nakon povlačenja države Srbije iz sudstva, policije, opština, energetskog i telekomunikacionog sistema, režim politikom povlačenja pred secesionistima i Zapadom nastavlja da piše optužnicu protiv sebe. Zbog toga će njegovi nosioci snositi istorijsku i političku, a nakon oslobađanja institucija i krivično-pravnu odgovornost.

Naime, uklanjanje saobraćajnih ćiriličkih tabli na severu Kosova i Metohije novi je pojavni oblik sloma kosovske politike i predstavlja još jedno nacionalno poniženje. Vučićevo prihvatanje francusko-nemačkog sporazuma dalo je vetar u leđa albanskim secesionistima i Zapadu da ubrzano ostvaruju sopstvene interese, a na štetu srpskog naroda i države Srbije. Politika režima, umesto odbrane Kosova i Metohije i Srba koji na njemu žive, svela se na odbranu rejtinga i prikrivanje pogubnih posledica prihvatanja protivustavnog i antidržavnog sporazuma.

Ipak, ni medijska kontrola ni brutalne kampanje protiv svih koji dignu glas protiv takve politike ne mogu da sakriju činjenicu da aktuelni režim na severu Kosova i Metohije u miru predaje ono što smo kao narod i država sačuvali u ratu protiv NATO-a i albanskih terorista.

Takođe je jasno da se, usled brutalnog i flagrantnog kršenja Rezolucije 1244 SBUN kojom se štiti teritorijalna celovitost Srbije i predviđa povratak srpskih snaga bezbednosti na Kosovo i Metohiju, mora  konstatovati da je južna srpska pokrajina pod okupacijom i da se,  sledstveno tome, ista mora proglasiti.

Novi DSS info

15.3.2024.