Novi DSS Beograd: 2. juna nema izbora

21. April 2024.
Novi DSS Beograd: 2. juna nema izbora

Na jučerašnjem sastanku, gradski odbor Nove Demokratske stranke Srbije Beograd doneo je jednoglasnu odluku da će podržati stav predsednika i Predsedništva stranke i da odbija da učestvuje u predstojećoj farsi, koju vladajući režim pokušava da predstavi kao slobodne izbore.

Novi DSS neće učestvovati na nazovi izborima koje je najavila predsednica Skupštine Ana Brnabić, ni na gradskim niti na opštinskim izborima u Beogradu jer ne postoje elementarni uslovi za njihovo fer i pošteno održavanje. Vlast nije pokazala spremnost da ispuni zahteve za sređivanje biračkog spiska i otvaranje medija, i time obezbedi minimum uslova za njihovo održavanje.

Svako učestvovanje na ovakvim nazovi izborima značilo bi davanje legitimiteta vladajućem režimu i nedemokratskim principima da zloupotrebljavajući institucije i medije prekrajaju izbornu volju građana. Za Novi DSS je tako nešto apsolutno neprihvatljivo. Događaj predviđen za 2. jun se u Beogradu jednostavno ne može smatrati izborima.

Sledeći principijelno svoje stavove i načela, koje baštinimo više od tri decenije, odlučno odbijamo da učestvujemo u ovoj predstavi koja se izvodi u režiji Aleksandra Vučića i ambasadora SAD Kristofera Hila.