NADI prilaze brojna udruženja građana

NADA
03. Februar 2021.
NADI prilaze brojna udruženja građana

Nakon potpisivanja sporazuma o zajedničkom političkom delovanju Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) i Demokratske stranke Srbije (DSS), 26. januara 2021. godine, kada su ove dve stranke pozvale i druge partije, udruženja građana i ugledne pojedince da se pridruže Političko-programskoj platformi NACIONALNO DEMOKRATSKE ALTERNATIVE (NADA), za svega sedam dana pozivu se odazvalo 11 udruženja građana.

Među njima su Novosadski patriotski pokret, Srpska zora iz Beograda i Patriotski front za Batočinu, koji su se pridružili NADI pre svega zbog prvog stava ove političko-programske platforme koji glasi:

«Odbrana srpskih nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj i svuda gde Srbi žive – na osnovu važećih i obavezujućih pravnih dokumenata unutrašnjeg i međunarodnog prava – Ustava Republike Srbije, Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i Dejtonskog sporazuma čiji je Republika Srbija garant i potpisnik;
Poštovanje i jačanje principa vojne neutralnosti Srbije kao i opredeljenje za poštovanje principa političke neutralnosti»

Predsednik DSS, dr Miloš Jovanović se zahvalio ovim patriotskim udruženjima na podršci i tom prilikom izjavio: «Pred nama je vrlo težak period kada će se pojačati pritisci zapada na Srbiju da prizna lažnu državu Kosovo. Moramo biti čvrsti u stavu da prihvatamo samo silu zakona, ali ne i zakon sile i da je nesumnjivo prema međunarodnom pravu Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije. Kada smo bili složni kao narod uvek smo pobeđivali. Ubeđen sam da će tako i sada biti u odbrani suvereniteta nad južnom srpskom pokrajinom».

Predsednik POKS, Žika Gojković je izjavio: «Za nas pitanje statusa Kosova i Metohije nije otvoreno pitanje i ne vidimo oko čega bi se tu pregovaralo. Ovo pitanje regulisano je Ustavom Republike Srbije i rezolucijom 1244 SB UN i to se neće menjati».