Neutemeljena i sramna izjava nemačkog ambasadora

Miloš Jovanoivć
08. April 2021.
Neutemeljena i sramna izjava nemačkog ambasadora

Nemački ambasador Tomas Šib izneo je krajnje drsku neistinu pokušavajući da opravda NATO bombardovanje Srbije tvrdnjom da je cilj bio sprečavanje „humanitarne katastrofe i genocida na Kosovu.

Pripadnik nacije i države koja je počinila jedan od najvećih i najstrašnijih genocida u istoriji čovečanstva, genocida čije su žrtve bili i Srbi u NDH, usuđuje se da kaže, bezmalo na godišnjicu nemačkog bombardovanja 1941. godine, kako se napad NATO-a nije „tek tako desio“.

Ambasador Šib veoma dobro zna da nikakve humanitarne katastrofe, nikakvog genocida niti slične namere na Kosovu nije bilo, već je bilo isceniranih zločina, kao što je lažni masakr u Račku, koji su poslužli kao opravdanje za zločinačku agresiju.

Srbija želi da ima najbolje moguće odnose sa svim državama sveta, uključujući i Saveznu Republiku Nemačku, ali skandalozne izjave ove vrste takvim odnosima nimalo ne doprinose. Zbog toga ambasador SRN mora u najmanju ruku biti hitno pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova. Jedno je sigurno, ako gospodin Šib ostane pri svojim izjavama, više ne može biti dobrodošao u Srbiji i mora biti opozvan ili biti proglašen personom non grata.