DSS traži cisterne sa zdravom pijaćom vodom za Zrenjanince

29. Jun 2022.
DSS traži cisterne sa zdravom pijaćom vodom za Zrenjanince

Gradski odbor Novog DSS Zrenjanin pozvao je gradsku vlast da hitno i na više lokacija u ovom gradu obezbedi zdravu pijaću vodu za građane po uzoru na druge gradove u zemlji.

Kako navode, u narednim danima i nedeljama najavljene su velike vrućine, a građani u Zrenjaninu i dalje nemaju osnovno ljudsko pravo, pravo na zdravu pijaću vodu.

„Tužno je gledati naše sugrađane kako se u ovim vrelim danima vodom za piće snabdevaju iz marketa i troše veliki deo kućnog budžeta za flaširanu vodu. Gradska vlast ne samo da ovaj problem nije uspela da reši, nego nije ispunila ni obećanje dato još 2015. godine da će grad za ovakve prilike kupiti cisternu za vodu koja će biti na usluzi građanima. Tada je zamenik gradonačelnika preporučio da se kao alternativa, u vrelim danima mogu koristiti javni bunari kojih ima nekoliko, a da će grad pod hitno kupiti cisternu za vodu. Vidimo da od toga nema ništa, a postavlja se i pitanje koliko je voda iz javnih bunara bakteorološki ispravna i zdrava za piće“, poručuje predsednik GO Novi DSS Zoran Sandić.

Oni su pozivali gradsku vlast, kad već nije ispunila obećano, da se opet obrati Vojsci Srbije za pomoć, kao i prethodnih godina i obezbedi cisternu sa zdravom pijaćom vodom za naše građane.