NADA: Da živi sećanje na komandanta odbrane Košara generala Veljka Radenovića

29. Septembar 2022.
NADA: Da živi sećanje na komandanta odbrane Košara generala Veljka Radenovića

Delegacija Srpske koalicije NADA koju čini Novi DSS i POKS, predvođena narodnim poslanikom Ljubinkom Đurkovićem, posetila je danas Kruševac i odala poštu generalu policije Veljku Radenoviću, koji je preminuo na današnji dan pre deset godina.


U svom govoru Đurković, koji je bio i komandant odbrane Košara, podsetio je da se general Radenović proslavio kao komandant specijalnih jedinica policije, oslobođenjem Orahovca jula 1998. godine, kada su albanski teroristi držali Srbe orahovčane kao taoce.

"Srpski narod ne sme da zaboravi junake kakav je bio general Radenović, zahvaljujući kome je spaseno stotine života od terorističkih napada albanskih secesionista na Kosovu i Metohiji tokom 1998. i 1999. godine. Iako sahranjen bez državnih počasti, mi smo ovde da tu nepravdu ublažimo i da ne dozvolimo da padne u zaborav. Država mora da menja odnos prema svojim junacima, ratnim veteranima i da pokaže sadašnjim generacijama i onima koji dolaze da je odbrana otadžbine u trenucima najtežih vremena, sveta dužnost", izjavio je narodni poslanik, potpredsednik POKS, Ljubinko Đurković.