Marko Sarić - Režim postavlja nestručan kadar

30. Septembar 2022.
Marko Sarić - Režim postavlja nestručan kadar

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su odluku o osnivanju javnog komunalnog preduzeća za naplatu, logistiku i rukovođenje javnim prevozom putnika u glavnom gradu - JKP „Naplata prevozne usluge Beograd”

Ta odluka je, kako je rečeno, doneta u cilju efikasnije organizacije prodaje karata i naplate usluga prevoza, kao i kontrole voznih isprava u javnom linijskom prevozu u Beogradu.

Delatnosti novog preduzeća su organizovanje i obavljanje naplate usluge prevoza, izrada nacrta zakonskih i podzakonskih akata u vezi sa naplatom te usluge, izrada predloga za razvoj i unapređenje Sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima i unapređenje usluga vezanih za korisnike javnog prevoza putnika na teritoriji Beograda.

U Beogradu će biti osnovano javno komunalno preduzeće za upravljanje parkovima na deset gradskih opština i obezbeđivanje uslova za njihovo uređenje, upotrebu i unapređenje, a zvaće se „Beograd park”, odlučeno jena sednici Skupštine grada Beograda.

Odbornička grupa NADA- Novi DSS- POKS glasala je protiv ovog predloga smatrajući da se osnivanjem ovakvih preduzeća stvara prostor za novim uhlebljenjem partijskih kadrova.

"GSP je funkcionisao u finansijskom smislu kao gubitaš i za to odgovornost uvek snosi vlast. Dobro je što vidimo namere gradonačelnika da te probleme reši. Mi nemamo informacije ni koliki će biti penali za raskidanje ugovora, koliko će nas to koštati, fale nam mnoge informacije", izjavio je šef odborničke grupe, Marko Sarić.

Celo izlaganje u vezi sa osnivanjem javnih preduzeća u Beogradu možete pogledati na sledećoj adresi: