Hitno da se donesu konkretne mere za smanjenje zagađenosti u Beogradu

NADA
05. Novembar 2022.
Hitno da se donesu konkretne mere za smanjenje zagađenosti u Beogradu

Srpska koalicija NADA koju čine Novi DSS i POKS apeluje na vlasti u Beoradu da zbog velike zagađenosti i višednevne pozicije najzagađenijih gradova na svetu, donese konkretne mere za smanjenje zagađenosti.

„Naša prestonica sa i do dvadeset puta manjim brojem stanovnika je stala rame uz rame sa gradovima poput Šangaha, Delhija, Dake, u neslavnoj statistici i zdravstvenom nivou kvaliteta života“, izjavio je odbornik u Skupštini grada Beograda, Filip Blagojević.

On je izjavio da je odbornička grupa NADA- Novi DSS- POKS uručila zlatnu medalju i pehar gradonačelniku Beograda, Aleksandru Šapiću za prvo mesto na listi najtrofejnijih gradova, praveći simbolično paralelu sa sportskim dostignućima koje je gradonačelnik ostvario u karijeri.

„Gradske vlasti su u prethodnih nekoliko godina učinile apsolutno ništa kako bi smanjile nivo zagađenosti, što se vidi i oseti činjenično na ulicama glavnog grada. Mi apelujemo da se ozbiljnije posvete rešavanju ovog problema sa posebnim fokusom na zamenu individualnih ložišta i podizanjem njihove energetske efikasnosti“, izjavio je Blagojević.

On je dodao da će se na taj način zaštititi domaćinstva kako od unutrašnjeg, tako i od spoljašnjeg zagađenja, dok će se ujedno poboljšati i energetska situacija u vremenu krize.