Marsenić: Novi DSS za vojnu i političku neutralnost Srbije

18. Novembar 2022.
Marsenić: Novi DSS za vojnu i političku neutralnost Srbije

Potpredsednik Novog DSS-a i narodni poslanik, Predrag Marsenić izjavio je da se ta stranka zalaže za vojnu i političku neutralnost Srbije.

On je gostujući na televiziji Nova S rekao da u Evropskoj uniji danas postoje dvostruki aršini po pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta država, i da ono što danas Brisel kaže da brani u Ukrajini, 1999. godine je bio za cepanje Srbije i njene teritorije.

On se osvrnuio i na to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno primio savetnika čečenskog lidera Ramzana Kadirova u Beogradu.

“Ne vidim problem što je Vučić primio predstavnike Čečenije, koja je deo Ruske federacije, i što je napravljena slika sa gunjom i šubarom. Mislim da je to sasvim u redu“, dodao je Marsenić.

Potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije je ocenio da su kritike koje su zbog toga došle iz EU primer „samozaljubljenog elitizma koji je prisutan u EU i na Zapadu“.

„Setimo se Boreljove izjave o bašti i džungli. Oni su postali ubeđeni da oni jesu bolji deo sveta. Mi treba da sarađujemo sa svima i da ljude gledamo ljude kao jednake“, istakao je Marsenić.

Novi DSS info                        18.11.2022.