Jovanović: 2023. godina će biti godina raspleta

05. Januar 2023.
Jovanović: 2023. godina će biti godina raspleta

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije i jedan od lidera Srpske koalicije NADA, dr Miloš Jovanović izjavio je da će 2023. biti godina raspleta, gde će Srbija morati da odluči da li će da brani sebe, svoju teritorijalnu celovitost ili će krenuti putem evroatlantskih integracija

„Na raskrsnici smo, da li ćemo braniti sebe, svoju čast, istoriju, ili ćemo da krenemo putem tih evropskih integracija, gde bi se država na kraju rastvorila u evroatlantskom ludilu“, rekao je jedan od lidera koalicije NADA gostujući na Javnom servisu RTS.

On je istakao da EU nikada nije jasnije i otvorenije rekla da moramo da se odreknemo KiM ako hoćemo da postanemo članica EU.

„Manevarski prostor nam se u potpunosti suzio, više nema vremena za kupovinu vremena. I zato smo na raskrsnici. A Zapad ne želi bilo kakvo drugo rešenje, osim priznanja secesije Kosova“, ocenio je predsednik Novog DSS-a.

„Nadam se da će Aleksandar Vučić održati svoju nedavnu reč da je KiM najveća srpska svetinja koju nikome neće predati u ruke. Pozivam građane da ga držimo za reč“, dodao je Jovanović.

On je kazao da „mir mora da se čuva gotovo po svaku cenu“, ali je dodao da se plaši da je ceo taj prostor do gotovo iscrpljen, jer Zapad neće kompromis.

„Potrebno je pokazati malo više odlučnosti, jer bi moglo da se desi na kraju da teza ’Mir po svaku cenu’ znači da danas damo KiM, sutra Republiku Srpsku, prekosutra neki drugi deo centralne Srbije“, naveo je lider Nove Demokratske stranke Srbije.

On je zaključio da se vlasti u Srbiji od 2008. bore za KiM samo do te granice gde to neće naljutiti „naše  zapadne partnere“.