Srećan ti rođendan, Republiko Srpska!

09. Januar 2023.
Srećan ti rođendan, Republiko Srpska!

Lideri stranaka Srpske koalicije NADA koju čini Novi DSS i POKS, dr Miloš Jovanović i Vojislav Mihailović, prisustvovali su u Banja Luci centralnoj svečanosti obeležavanja godišnjice od osnivanja Republike Srpske, na kojoj je prisustvovao i predsednik Milorad Dodik.

"Republika Srpska, koja danas obeležava 31 godinu postojanja, najvažnija je tekovina ratova koji su devedesetih godina prošlog veka bili nametnuti srpskom narodu. Više od toga, ona je danas uslov opstanka, slobode i nezavisnosti srpskog naroda zapadno od Drine. Konačno, ona predstavlja realnost koja se više nikada neće izmeniti. I zbog svega toga Srbija uvek mora i uvek će biti uz nju. Svim građanima Srpske ali i svim Srbima želim srećan praznik Sv. Stefana prvomučenika i Dan Republike Srpske. Ovo je dan na koji smo svi ponosni" - izjavio je predsednik Nove DSS i jedan od lidera koalicije NADA, dr Miloš Jovanović.

"Sa velikim pijetetom danas se sećamo svih osnivača i boraca koji su stvorili i odbranili Republiku Srpsku. Njihove ogromne žrtve su utkane u nastanak Republike Srpske i obavezuju nas da se odupremo centralizaciji Bosne i Hercegovine, umanjenju značaja srpskog entiteta i ingerencija koje je dobio Dejtonskim sporazumom. Centralizaciju koja je suprotna ovom sporazumu nameće ne samo vlast u Sarajevu, nego i zemlje EU, SAD, a posebno Nemačka koja čak vrši pritisak da se zabrani današnji praznik. Srpski narod i u Srbiji i Republici Srpskoj mora se tome složno odupreti" - izjavio je predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.