Izdaja državnih i nacionalnih interesa nikada ne prolazi nekažnjeno

NADA
20. Januar 2023.
Izdaja državnih i nacionalnih interesa nikada ne prolazi nekažnjeno

Svako ko i najmanje drži do nacionalnog ponosa i odgovornosti prema državi Srbiji i ko razume i oseća posledice eventualnog napuštanja odrešitog stava o neophodnosti očuvanja Kosova i Metohije u ustavno-pravnom poretku Srbije sa nevericom je odslušao izjavu predsednika republike, datu posle susreta sa „diplomatskom petorkom“ odnosno sa predstavncima zemalja i organizacija koje su glavni sponzori i promoteri secesije južne srpske pokrajine. 

Koalicija NADA koju čine Novi DSS i POKS, zahteva od predsednika Srbije da građane Srbije hitno obavesti:
-  o sadržini tzv. francusko-nemačkog tj. plana EU za Kosovo, jer o sudbini države ne može da se pregovara tajno i mimo srpskog naroda;

- na osnovu kojih ovlašćenja i kojih odluka nadležnih organa je preuzeo obavezu odnosno iskazao spremnost da, kako je izjavio „prihvatimo koncept i da radimo na implementaciji predloženog sporazuma“;

- da obavesti javnost na koje je to „teške odluke u interesu evropske perspektive” spreman, kako je to izjavio Lajčak;

- da  građane Srbije upozna koji su to „problemi i izazovi koji bi bili stavljeni pred našu zemlju ukoliko se ne bi usaglasili sa predloženim planom” i izjasni se da li Kosovo i Metohiju smatra predmetom prodaje.

Koalicija NADA podseća da je nedopustivo poigravati se sudbinom države i sopstvenog naroda i da izdaja državnih i nacionalnih interesa nikada ne prolazi nekažnjeno.